Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
1. Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Twickel Szőlőbirtok Kft. (továbbiakban: Eladó) és az általa üzemeltetett, www.twickelshop.hu weboldalon keresztül az eladóval szerződést kötő, 18. életévét betöltött Vásárló (Fogyasztó) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Eladó és Vásárló (Fogyasztó) a továbbiakban együttesen: Felek). A Vásárló a szerződés megkötésével (rendelés online leadásával) nyilatkozik arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket megismerte és kifejezetten elfogadja.

2. Eladó adatai

Név: Twickel Szőlőbirtok Kft

Székhely: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 132

Levelezési cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 132

Üzlethelyiség címe: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 132

Képviselő neve: Máté Fruzsina

Cégjegyzékszám: 01-09-947582

Bejegyző Bíróság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 22982270-2-41

Közösségi adószám: HU22982270

Számlavezető pénzintézet: K&H Bank Zrt.

Számlaszám: 10402427-50526575-48651009

IBAN számlaszám: SWIFT/BIC: OKHBHUHB; EUR:IBAN: HU36 10402427-50526575-48651016

E-mail cím: [info@twickel.hu,borszakuzlet@twickel.hu]

Telefonszám: +36-70/9787230

A szerződés nyelve: magyar

3. Vásárló, fogyasztó

3.1 Vásárló, fogyasztó

Vásárló: a www.twickelshop.hu weboldalon keresztül, a webáruházban árusított termékre vonatkozó adásvételi szerződést kötő bármely vevő (a Fogyasztó is).

Fogyasztó: az a Vásárló, aki a 2013. évi V. tv. (Ptk.) alapján fogyasztónak minősül (a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy)

Vásárló tudomásul veszi és elfogadja, hogy alkoholtartalmú italt kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhatnak. Megrendelése leadásával a Vásárló kijelenti, hogy 18. életévét betöltötte.

 

A Webáruház használatához kapcsolódó olyan technikai jellegű tájékoztatásokat, részletes feltételeket, melyeket jelen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a Webáruház felületein elérhető további információk tartalmazzák.

 

3.2 Tárhelyszolgáltató

Tárhelyszolgáltató neve: UNAS Online Kft.

Tárhelyszolgáltató székhelye: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15,

Tárhelyszolgáltató elérhetősége: unas [kukac] unas.hu

4. Megvásárolható termékek, árak, akciók

4.1. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

 

4.2. A Webáruházban az eladó részletesen feltünteti a termékek nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek.  Az eladó nem vállal felelősséget a Honlapon megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt, továbbá a borok esetében az esetleges évjárat eltérés miatt.

 

4.3. A megrendelt termék a rendelés leadásakor megjelenített áron kerül eladásra, kiszámlázásra.

 

4.4. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre az eladó teljes körű tájékoztatást ad az akcióról.

5. A webáruházban történő vásárlás

5.1 Rendelés feltételei

A rendelés kizárólag online, a www.twickelshop.hu webáruházon keresztül adható le, éjjel-nappal a hét minden napján. Amennyiben segítségre van szüksége, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 70 9787 232 telefonszámon, hétfőtől péntekig 8:00 és 17:00 óra között, vagy írjon a webshop@twickel.hu  email címre.

Rendelést kizárólag 18. életévét betöltött személy adhat le.

 

5.2. Regisztráció

 

A Webáruházba történő regisztrációhoz a következő adatokat megadása szükséges:

 

- Vezetéknév

- Keresztnév

- Email cím

- Jelszó

 

A megrendeléshez további adatok megadása szükséges:

- Lakcím: irányítószám, település neve, utca, házszám,

- Szállítási cím (amennyiben a lakcímtől eltér)

- Számlázási cím:

- Megrendelő telefonszáma (nem kötelező megadni, de a pontos kiszállítást nagyban segíti):

 

A regisztráció sikeréről az eladó e-mailben tájékoztatja Vásárlót és a megadott e-mail címre az aktiváláshoz szükséges linket küld, amellyel a Vásárló regisztrációját megerősítheti, és ezt követően beléphet a Webáruházba.

 

Regisztrált vásárló e-mail címének és jelszavának megadása után azonnal folytathatja a vásárlást, nem kell újra megadnia adatait. Ha sikeres a belépés, akkor megjelenik a kilépés gomb, mely segítségével elhagyhatja az áruházat, illetve megjelenik egy "Adatok módosítása" menüpont is, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani.

 

A regisztrált vásárló, ha elfelejtette jelszavát, használhatja az új jelszó kérésre funkciót. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor egy új ideiglenes jelszót kap e-mailben, kérjük ezzel lépjen be és biztonsági okokból azonnal változtassa is meg.

 

5.3 Regisztráció törlése

 

A regisztrált adatokat az Eladó kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a Fogyasztó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy az adatok tévedésből törölésre kerüljenek.

 A Vásárló felhasználói adatai a törlést követően eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

 

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért a Vásárló a felelős. Amennyiben Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni az eladót.

 

Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

5.4 A megrendelés leadása

 

A vásárló a termék melletti kosár jelre kattintva a terméket a kosárba helyezheti.

 

A kosár tartalmát a "Kosár" gombra klikkelve is ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. Lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is, ehhez kattintson a "Kosár ürítése" gombra.

 

A kosárba helyezett termékek megrendelésének megkezdéséhez kattintson a "Megrendelés" gombra.

Ezt követően a webáruház végigvezeti a vásárlót a megrendelési folyamaton, melynek során biztosított a megrendelés véglegesítése előtt a bevitt adatok ellenőrzése, javítása.

 

A megrendelési folyamat során a vásárló köteles megadni a vásárláshoz szükséges adatait, illetve megadott adatainak helyességét ellenőrizni.

A megrendelés során a "Fizetési és Szállítási módok" oldalon, feltüntetett lehetőségek közül a vásárlónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot.

A webáruházunkban részszállításra nincs lehetőség. Ha a vásárló rendelkezik kupon vagy promóciós kóddal, akkor ezt felhasználhatja a megrendelés összegének csökkentésére.

A megrendelés véglegesítése előtt megjelenik az megrendelés összes adata. A vásárló kötelessége és felelőssége az adatok ellenőrzése, szükség esetén azok javítása.

Az adatok ellenőrzését követően van lehetőség a megrendelés elküldésére.

A megrendelés elküldését követően az adatok módosítására már nincs mód. A szerződés a megrendelésnek az Eladóhoz történő beérkezésével létrejön.

 

5.5.   A megrendelések feldolgozása

 

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 16 óráig történik. Az azt követően leadott megrendelések feldolgozására a következő munkanapon kerül sor.

 

Ha az eladó a szerződésben vállalt kötelezettségét bármilyen okból, különösen azért, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, teljesíteni nem tudja, köteles erről a fogyasztót haladéktalanul tájékoztatni, valamint ha Fogyasztó már az ellenértéket kifizette, akkor a fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül a Fogyasztó részére visszatéríteni.

 

5.6. Visszaigazolás

 

A megrendelés megérkezését követő két munkanapon belül az eladó e-mail útján visszaigazolja a szerződés létrejöttét és annak adatait. A visszaigazoló e-mail  tartalmazza a Fogyasztó által a vásárlás során megadott adatokat (pl.  számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a  rendelés dátumát, a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

A létrejött szerződés nem minősül írásban megkötött szerződésnek.

 

Az elektronikus úton megkötött szerződésre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben, továbbá  a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadók a jelen ÁSZF-ben foglaltakon túlmenően.

6. A vételár megfizetése, számlázás

A Twickel Szőlőbirtk webáruházában az alábbi fizetési módok közül választhat.

 

6.1 Utánvételes fizetés: a Webáruházban megrendelt termék futár igénybevételével kerül kiszállításra, a Vásárló a megrendelés végösszegét a futárnak teljesíti készpénzben, vagy bankkártyával.

 

6.2 Előre utalás bankszámlára: Vásárló a megrendelt termékek árát a szerződés megkötését (megrendelés leadását) követő 8 napon belül, a termék kiszállítását megelőzően köteles megfizetni az eladó Kereskedelmi és Hitelbank ZRt.-nél vezetett számlaszámára:

10402427-50526575-48651009
SWIFT/BIC: OKHBHUHB

Az utalás során a megjegyzés rovatban a megrendelés számot fel kell tüntetni. Az eladó akkor adja át a szállítónak a megrendelt árut a számlával együtt, miután annak ellenértéke a bankszámláján jóváírásra került.

 

A vételár teljes kifizetéséig a termék az eladó tulajdonában marad.

 

6.3. Számlázás

A megvásárolt termékekről eladó papír alapon írásbeli számlát bocsát ki, melyet a megrendelt termékkel együtt küld meg a Vásárló részére.

7. Kiszállítás

7.1 Kiszállítás díja

A Vásárló a vásárlásakor érvényes kiszállítási díját a Szállítás menüpontban találja, amely az eladó Általános Szerződési Feltételeinek részét képezi.

 

7.2 Kiszállítási határidő

Kiszállítást minden hétköznap 08.00 - 18.00 óra között teljesíti a futárszolgálat.

A termékek kiszállítási határideje 1- 4 munkanap.

 

7.3 Kiszállítás módja

A Webáruházban leadott megrendelések kiszállítása az eladóval kötött külön szerződés alapján az Magyar Posta Logisztika végzi.

Vásárló köteles olyan szállítási címet magadni (pl.: munkahelyi cím), ahol munkanapokon 8 és 18 óra között a terméket át tudja venni.

Az eladó a Vásárlónak a kiszállítás előtti munkanapon e-mailben értesítést küld a rendelés futárnak történő átadásról.

Célszerű megadni egy mobil telefonos elérhetőséget, hogy a kiszállítás előtt telefonon egyeztethessen a futár a Fogyasztóval.

Ha a vásárló a kiszállítás időpontjában nem tartózkodik az általa megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár új időpontot egyeztetve még egy alkalommal megkísérli a megrendelt termékek kiszállítását.

Ha ez a kiszállítás is sikertelen – a vásárlónak felróható okból -, akkor az eladó elállhat a szerződéstől és követelheti kárának megtérítését, különösen a szállítás költségeinek megtérítését.

 

Amennyiben  Eladó a szerződéstől eláll,  jogosult kárának és költségeinek megtérítéséig a banki átutalással megfizetett összeget visszatartani,illetve a szállítási költség levonása (beszámítása) után fennmaradó összeget utalja vissza a vásárlónak.

 

7.4 Termék átvétele, ellenőrzése:

 

A vásárló a termék átvételekor a futár jelenlétében nyomban köteles megvizsgálni, hogy a szállított termék(ek) csomagolása nem sérült-e, valamint, hogy valamennyi megrendelt termék kiszállításra került-e.

 

A terméknek a futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően az eladónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával a Fogyasztó elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

 

A Fogyasztó sérült csomagolású termék, illetve hiányos szállítás esetén a leszállított termékeket nem köteles átvenni, a teljesítést nem köteles elfogadni.

 

Ebben az esetben írásbeli jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyben fel kell tüntetni a csomagolás sérüléseit és az esetleges hiányosságokat, fényképpel mellékelve. A jegyzőkönyvet mind a Fogyasztó, mind pedig a szállítást végző csomagküldő szolgálat képviselője köteles aláírni.

 

Az eladó nem vállal felelősséget a csomagolás esetleges olyan sérüléséért, illetve a sérülésből eredő hibáért, valamint az olyan hiányért, amely sérülést vagy hiányt a jegyzőkönyv nem tartalmazza.

 

8. Elállási jog

8.1 Elállási jog

Megrendelése során a Fogyasztó élhet a 45/2014. (II.16.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

Internetes vásárlások esetén a Fogyasztó az áru átvételét követő 14 (tizennégy) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat, írásbeli nyilatkozatának megküldésével.

A Fogyasztó elállása esetén az eladó köteles a Fogyasztó által kifizetett teljes összeget (vételár és szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 (tizennégy) napon belül visszatéríteni.

Az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget Fogyasztó viseli.

Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából, tárolásából, szállításából eredő kárának megtérítését.

 

8.2 Fogyasztót megillető elállási jog alóli kivételek

 

A 45/2014. (II.16.) Korm. rendelet 29.§-a szabályozza a Fogyasztót megillető elállási jog alóli kivételeket.

Az eladó által értékesített termékekre figyelemmel a Fogyasztót nem illeti meg az elállás joga :

 

8.2.1. Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. A Fogyasztót nem illeti meg az elállás joga, ha a Fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta így különösen, ha a bort záró címkét eltávolította, a dugót a palackból részben vagy egészben kihúzta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte. Ebben az esetben a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható.;

 

8.2.2. Illetve olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.

 

8.3 Elállási jog gyakorlása

 

A Fogyasztó elállási jogát erre vonatkozó egyértelmű írásbeli nyilatkozatával gyakorolhatja. Nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postai úton ajánlott vagy tértivevényes levélben, vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 2. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével az eladó részére.

Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha az erre irányuló nyilatkozatát  a termék átvételétől számított 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi az eladónak.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

 

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket az eladó 2. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

 

A termék Eladó címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. Az eladó az utánvéttel visszaküldött csomagot nem köteles átvenni.

 

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, az eladó haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó az eladó által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

 

Az eladó jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül az eladó a korábbi időpontot veszi figyelembe.

 

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz az eladó, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

 

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Az eladó nem felel azért, ha a visszaküldés során a termék elveszik vagy megsérül. A csomagolás sérüléséből eredő költségek a Fogyasztót terhelik

 

9. Szavatosság, jótállás

9.1. Szavatosság

 

Az eladót a Fogyasztó által megvásárolt termékre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.évi V. törvény szabályai szerint terheli szavatossági kötelezettség a termék jellegének megfelelően.

 

9.1.1. Kellékszavatosság

 

Fogyasztó az eladó hibás teljesítése esetén az eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a termék rejtett hibája esetén, mivel Fogyasztó az átvétel során a szállítólevél aláírásával elismerte, hogy az átvett termék mind minőségében, mind mennyiségben megfelel a Megrendelésben foglaltaknak. Fogyasztó az eladó hibás teljesítése esetén az eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet, amely hibát a felfedezéstől számítva haladéktalanul, de legkésőbb 2 hónapon belül közölnie kell.  Fogyasztói szerződés esetén Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

 

Fogyasztó kérheti - a termék jellegéből adódóan - a termék kicserélését. Ha a kicserélést Fogyasztó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

 

Fogyasztó a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az eladó adott okot.

 

Felhasználó közvetlenül az eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

Fogyasztó és az eladó közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

 

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Fogyasztó igazolja, hogy a terméket az eladótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben az eladó csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben az eladó bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Felhasználónak felróható okból keletkezett, nem köteles a Felhasználó által támasztott szavatossági igénynek helyt adni.

 

A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Felhasználó köteles bizonyítani, hogy a Felhasználó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

9.1.2. Termékszavatosság

 

A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő vásárló (Fogyasztó) – választása szerint – az 9.1.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Termékszavatossági igényként Fogyasztó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Fogyasztónak kell bizonyítania.

 

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Termékszavatossági igényét Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Felhasználó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Fogyasztó felelős.

 

Felhasználó termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Eladó) szemben gyakorolhatja.

 

A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

 

A gyártó, forgalmazó (Eladó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Eladó) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

Fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Fogyasztó a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

9.1.3. Szavatossági igények érvényesítése

 

Szavatossági igényeit Fogyasztó az alábbi címen érvényesítheti:

Név: Twickel Szőlőbirtok Kft.

Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 132.

E-mail: webshop@twickel.hu

 

9.2. Jótállás

 

Az eladó nem értékesít olyan terméket, amely jogszabálynál fogva jótállási kötelezettség alá tartozna. Az eladó szerződés alapján az értékesített termékre jótállást nem vállal.

 

10. Jogérvényesítés

10.1. Panaszügyintézés

Az eladó biztosítja, hogy a Fogyasztó  a termékkel vagy az eladó tevékenységével kapcsolatos panaszát szóban (személyesen vagy telefonon) vagy írásban (e-mail-ben, postai úton) közölhesse.

 

10.1.1. A Fogyasztó panaszát az alábbi elérhetőségeken teheti meg:

 

Név: Twickel Szőlőbirtok Kft.

Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 132.

E-mail: webshop@twickel.hu

Telefon: +36 70/9787 232

 

10.2. Panaszügyintézés módja

 

10.2.1. Az eladó a termékkel vagy az eladó tevékenységével kapcsolatos panaszát a  7.1.1. pont szerinti elérhetőségeken történt előterjesztését követően legkésőbb 30 napon belül írásban, érdemben válaszol a Fogyasztó panaszára, megjelölve a jogérvényesítés lehetősége esetén a jogérvényesítés lehetséges helyét, módjait valamint az arra nyitva álló határidőket.

A Szolgáltatató a panasz bejelentést, az arra adott írásbeli választ (jegyzőkönyvet) 3 évig őrzi meg.

 

10.2.2. Szóban közölt panaszt az eladó lehetőség szerint azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja, feltéve hogy a panasz jellege engedi. Ha Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, az eladó a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát telefonon közölt szóbeli panasz esetén Felhasználónak legkésőbb a 7.2.1. pontban foglalt érdemi válasszal egyidejűleg megküldi.

 

10.2.3.  Panaszügyintézés ideje

Az eladó Felhasználó által előterjesztett panaszokat a 7.1.1. pontban megadott közvetlen elérhetőségeken, hétköznapokon 13:00 -15:30 óra  között fogadja.

 

10.2.4. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

 

Amennyiben az eladó álláspontja a Fogyasztó számára nem elfogadható, bírósági eljárást kezdeményezhet, az eladó székhelye szerint illetékes bíróságnál, továbbá fogyasztói jogvita esetén

 

- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

- Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

 

Az eljárásra a Fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes.

A fogyasztó belföldi lakóhelye és tartózkodási helye hiányában a békéltető testület illetékességét a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás székhelye alapítja meg.

 

Tolna megyei Gazdasági Kamarák mellett működő Békéltető Testület

7100 Szekszárd,

 Arany J. u. 23-25.

Tel: 06-74-411-661

Fax: 06-74-411-456

http://www.tmkik.hu  

 

10.3. Általános Szerződési Feltételek módosítása

 

Az eladó az árváltozás és a vásárlási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartja. A változások a weboldalon való megjelenéssel lépnek hatályba.

Adatkezelési tájékoztató

Twickel Szőlőbirtok Kft.

www.twickelshop.hu; www.twickel.hu

Adatkezelési szabályzat

 

 

  1. A Szabályzat célja

 

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a Twickel Szőlőbirtok Kft.

Székhely:                                1015 Budapest, Batthyány utca 54. IV.7.

Telephely:                              7100 Szekszárd, Rákóczi F. u. 132.

Cégjegyzékszám:                    01-09-947582

Adószám:                               22982270-2-41

által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket.

A Twickel Szőlőbirtok Kft. (a továbbiakban: „Szolgáltató”) a www.twickelshop.hu és www.twickel.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal) működtetése során a Weboldalra látogatók, a Weboldalon regisztrálók, illetve azon vásárlók (a továbbiakban együttesen: Érintett) személyes adatait kezeli.

A Szolgáltató számára kiemelt fontosságú cél a www.twickelshop.hu és a www.twickel.hu Weboldal látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása. A Szolgáltató elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljeskörűen eleget téve járul hozzá az Érintettek biztonságos, személyes adataik védelmét szolgáló internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez.

A jelen Tájékoztató célja, hogy rögzítse a Szolgáltató által alkalmazott adatvédelmi-, és kezelési elveket, és a Szolgáltató adatvédelmi-, és kezelési politikáját, amelyet a Szolgáltató, mint adatkezelő magára nézve kötelező erővel ismer el.

A Szolgáltató az Érintettek személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek. Jelen Tájékoztatóban kinyilvánítjuk azokat az elveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat, melyek során az Érintettektől személyes adatokat kérünk, nyilatkozunk továbbá arról, hogy milyen célokra, és hogyan használjuk fel az ilyen jellegű adatokat, illetve hogyan biztosítjuk a személyes adatok megőrzését és védelmét.

A jelen Tájékoztató a Weboldalon az Érintettek által megadott személyes adatok kezelésének elveit tartalmazza. A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor a Szolgáltató különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK Rendelet hatályon kívül helyezéséről („Általános adatvédelmi rendelet” vagy „GDPR”); az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

 

 

  1. A Szolgáltató, mint adatkezelő adatai

 

Név:                                                    Twickel Szőlőbirtok Kft.

Székhely:                                            1015 Budapest, Batthyány utca 54. IV.7.

Telephely és levelezési cím:              7100 Szekszárd, Rákóczi F. u. 132.

Üzlethelyiség címe:                           7100 Szekszárd, Rákóczi F. u. 132.

Képviseli:                                           Kelemen Ferenc, Ügyvezető

Képviselő elérhetősége                     +36 70 9787 230; info@twickel.hu

Cégjegyzékszám:                                01-09-947582

Adószám:                                           22982270-2-41

Bejegyző Bíróság neve:                     Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Telefonszám:                                     +36 70 9787 232; +36 70 9787 230

E-mail cím:                                         borszakuzlet@twickel.hu;

borbolt@twickel.hu;

info@twickel.hu;

webshop@twickel.hu

            Honlap neve:                                     www.twickelshop.hu; www.twickel.hu

Adatvédelmi kapcsolattartó elérhetősége:             office@twickel.hu

 

A Szolgáltató mint adatfeldolgozót tárhelyszolgáltatót vesz igénybe:

 

Tárhelyszolgáltató neve:                              Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.

Tárhelyszolgáltató székhelye:                      1144 Budapest, Ormánság u. 4. X. em. 241.

Tárhelyszolgáltató cégjegyzékszáma:          01-09-909968

Tárhelyszolgáltató adószáma:                     14571332-2-42

Tárhelyszolgáltató elérhetősége:                 support@tarhely.eu

 

Tárhelyszolgáltató neve:                               UNAS Online Kft.

Tárhelyszolgáltató székhelye:                      9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Tárhelyszolgáltató cégjegyzékszáma:          08-09-015594

Tárhelyszolgáltató adószáma:                      14114113-2-08

Tárhelyszolgáltató elérhetősége:                 unas@unas.hu

 

 

  1. A kezelt személyes adatok köre

 

3.1. Regisztráció

A regisztráció során az Érintettnek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

  • Név
  • Számlázási adatok (számlázási név, település, irányítószám, utcanév, házszám, cég esetén adószám).
  • E-mail cím
  • Telefonszám
  • Jelszó

Ezen felül a regisztráció során az Érintett megadhatja mobilszámát is.

 

 

Az adatkezelés célja: a regisztrációval járó többletszolgáltatás nyújtása (adatok rögzítése, ismételt vásárlás megkönnyítése).

A regisztrációs adatkezelés jogalapja: az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont).

Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az Érintett bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg, kivéve, ha jogszabály alapján nem lehetséges a törlés.

Az adatok megismerésére jogosultak: Ügyvezető; Értékesítési ügyintéző/Borszaküzleti eladó, könyvelést végző munkatársak.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A hozzáférési jog, a személyes adatok helyesbítése vagy törlése, a személyes adatok korlátozásához való jog, az adathordozhatósághoz való jog kezdeményezhető, gyakorolható e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

A személyes adatok szolgáltatása nem alapszik jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen, nem előfeltétele szerződés megkötésének, a személyes adatok megadása viszont feltétlenül szükséges az adatbázisokban történő azonosításhoz, a pontos név és cím pedig a számlázáshoz szükséges, amely jogszabályi kötelezettség. Az Érintett a személyes adatokat nem köteles megadni, az adatszolgáltatás elmaradásának következménye lehet azonban, hogy az Érintett nem tud regisztrálni, nem élvezheti a regisztrációval járó többletszolgáltatásokat és/vagy nem tud a Weboldalon vásárolni.

Az Érintett adatkezelési hozzájárulását a Weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres check-box szándékos kipipálásával teheti meg.

 

3.2. Megrendelés leadása

A megrendeléshez az alábbi adatok megadása szükséges:

  • Név
  • Számlázási adatok (számlázási név, település, irányítószám, utcanév, házszám, cég esetén adószám).
  • Szállítási adatok, amennyiben a számlázási adatoktól eltérők (név, település, irányítószám, utcanév, házszám).
  • E-mail cím
  • Telefonszám
  • Megrendelt termék adatai

Ezen felül a megrendelés során az Érintett megadhatja mobilszámát is.

Az adatkezelés célja: a megrendelés lebonyolítása, a megrendeléssel kapcsolatos visszaigazoló e-mail küldése, kapcsolatfelvétel.

Az adatkezelés jogalapja: az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont). Számlázás esetén az adatkezelés a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont).

Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés jogszabályi előírásban meghatározott időtartamig tart, illetve a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az Érintett bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg, kivéve, ha jogszabálya alapján nem lehetséges a törlés. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl.: 2000. évi C. törvény a számvitelről) alapján szükséges adatkezelésekre, az adó- és számviteli kötelezettségek teljesítéséhez szükséges személyes adatokat a jogviszony megszűnését követő 8 évig őrizzük meg.

Az adatok megismerésére jogosultak: Ügyvezető; Értékesítési ügyintéző/Borszaküzleti eladó., könyvelést végző munkatársak.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A hozzáférési jog, a személyes adatok helyesbítése vagy törlése, a személyes adatok korlátozásához való jog, az adathordozhatósághoz való jog kezdeményezhető, gyakorolható e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

A személyes adatok szolgáltatása nem alapszik jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen, előfeltétele viszont a szerződés megkötésének, a megrendelést csak akkor tudjuk teljesíteni, ha az Érintett megadja számlázási és szállítási adatait, amelyek feltétlenül szükségesek a számlázás és szállítás miatt. Az Érintett a személyes adatokat a megrendelés lebonyolítása érdekében köteles megadni, az adatszolgáltatás elmaradásának következménye lehet, hogy az Érintett nem tud a Weboldalon vásárolni.

Az Érintett adatkezelési hozzájárulását a Weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres check-box szándékos kipipálásával teheti meg.

3.3. Számlakiállítás

Kezelt adatok: számlázási adatok (számlázási név, település, irányítószám, utcanév, házszám, cég esetén adószám).

Az adatkezelés célja: számla kiállítása és küldése.

Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelés a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont).

Az adatkezelésben érintettek köre: a Szolgáltató vevőpartnerei.

Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés jogszabályi előírásban meghatározott időtartamig tart. A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény alapján az adó- és számviteli kötelezettségek teljesítéséhez szükséges személyes adatokat a jogviszony megszűnését követő 8 évig őrizzük meg.

Az adatok megismerésére jogosultak: Ügyvezető; Értékesítési ügyintéző/Borszaküzleti eladó, könyvelést végző munkatársak.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A hozzáférési jog, a személyes adatok helyesbítése vagy törlése, a személyes adatok korlátozásához való jog, az adathordozhatósághoz való jog kezdeményezhető, gyakorolható e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken. A törlésre nem kerül sor, ha jogszabály alapján nem lehetséges a törlés.

A személyes adatok szolgáltatása jogszabályon alapszik, nem alapszik azonban szerződéses kötelezettségen, előfeltétele viszont a szerződés megkötésének, a megrendelést csak akkor tudjuk teljesíteni, ha az Érintett megadja számlázási adatait, amelyek feltétlenül szükségesek számlázás miatt. Az Érintett a személyes adatokat a megrendelés lebonyolítása érdekében köteles megadni, az adatszolgáltatás elmaradásának következménye lehet, hogy az Érintett nem tud a Szolgáltatótól vásárolni.

 

3.4. Technikai adatok

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybevétele során generálódnak és melyeket a Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal össze nem kapcsolhatók, az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató fér hozzá.

Külső szerverek segítik a Weboldalak látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére.

Elérhetőségük: https://www.google.com/intl/hu/analytics/

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.

 

3.5. Hírlevéllel kapcsolatos adatkezelés

A www.twickelshop.hu oldalon hírlevélre történő feliratkozásra van lehetőség. A lehetőség igénybevételével kapcsolatosan a hírlevélre feliratkozó Érintett önkéntes adatszolgáltatás keretében a lentebb meghatározott személyes adatait adja át kezelésre a Twickel Szőlőbirtok Kft. részére:

  • Név
  • E-mail cím

Szolgáltató kijelenti, hogy az általa megjelentetett információk és ismertetők során maradéktalanul betartja a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket. A hírlevélre történő feliratkozáskor nem áll módunkban a kapcsolattartási adatok valódiságát ellenőrizni, ezért kérjük, hogy fokozottan ügyeljen az adatok helyes megadására.

Az adatkezelés célja: szakmai ismertetők, információk, hírlevelek küldése, amelyekről az Érintett bármikor következmények nélkül leiratkozhat.

Az adatkezelés jogalapja: az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).

Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az Érintett bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg, kivéve, ha jogszabálya alapján nem lehetséges a törlés. Ugyancsak visszavonható a hozzájárulás a kiküldött hírlevelekben megjelenő link alapján. Hírlevél esetében a Szolgáltató, mindaddig kezeli az Érintett hírlevél feliratkozása során megadott adatait, ameddig az Érintett a hírlevélről le nem iratkozik a hírlevél alján található „Leiratkozás” gombra kattintva vagy nem kéri a levételét a hírlevélre feliratkozók listájából emailben vagy postai úton. Az Érintett bármikor ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről és hozzájárulását visszavonhatja. A regisztrált felhasználóink a személyes oldalukra belépve is bármikor és ingyenes leiratkozhatnak a hírlevélről.

Az adatok megismerésére jogosultak: Ügyvezető; Értékesítési ügyintéző/Borszaküzleti eladó, könyvelést végző munkatársak.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A hozzáférési jog, a személyes adatok helyesbítése vagy törlése, a személyes adatok korlátozásához való jog, az adathordozhatósághoz való jog kezdeményezhető, gyakorolható e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

A személyes adatok szolgáltatása nem alapszik jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen, nem előfeltétele szerződés megkötésének, ha azonban az Érintett hírlevelet szeretne kapni tőlünk, a szükséges adatokat köteles megadni. Az Érintett a személyes adatokat nem köteles megadni, az adatszolgáltatás elmaradásának következménye lehet azonban, hogy nem tudunk az Érintettnek hírlevelet küldeni.

 

Az e-mail címek kezelése elsősorban a megrendelések teljesítését, a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor e-mail küldésére. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások vagy az ÁSZF változása esetén a változásokra vonatkozó, valamint a Szolgáltató egyéb hasonló szolgáltatásaira vonatkozó tájékoztatást a Szolgáltató bizonyos esetekben elektronikus formában, e-mailben juttatja el az Érintettek részére. Az ilyen értesítéseket azonban a Szolgáltató nem használja reklámozási célra. A regisztráció során megadott e-mail címre hírlevelet a Szolgáltató csak az Érintett kifejezett előzetes hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő módon küld.

 

 

  1. Az adatkezelés jogalapja, célja és módja

 

Az adatkezelésre a Weboldalon található internetes tartalmak az Érintett önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza az Érintett kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az Weboldal használata során közölt személyes adatai felhasználásra kerüljenek. A hozzájárulást az Érintett az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldal használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával (check-box kipipálásával) adja meg. Az Érintett a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén jogosult a hozzájárulását bármikor visszavonni, amely azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Az adatkezelés célja a Weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A Szolgáltató az Érintett által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a regisztráció, megrendelés teljesítése, házhoz szállítása, számlázás lehetővé tétele, kapcsolattartás, illetve, ha az Érintett feliratkozott hírlevélre, akkor hírlevél küldés érdekében használja fel.

A Szolgáltató a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – az Érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

 

A Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az Érintett terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

 

 

  1. Az adatkezelés időtartama

 

A regisztráció során megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak kérelemre történő törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat kérelemre történő törléséig tart. A regisztráció Érintett általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor, az Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: „ÁSZF”) rögzített esetben és módon kerülhet sor.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl.: számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

Hírlevél esetén a személyes adatok kezelése a hírlevélről történő leiratkozásig tart.

 

 

  1. Adattovábbítás, adatfeldolgozás

 

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató, illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Az informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében a Szolgáltató adatfeldolgozót vehet igénybe.

A Szolgáltató az Érintettek személyes adatait nyomon követhető módon és a jogszabályoknak megfelelően kezeli. A személyes adatokat harmadik személyeknek csak és kizárólag az Érintett hozzájárulása esetén továbbítjuk, és csak hatósági megkeresések esetén adjuk ki.

Az adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag a Szolgáltatóval kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosultak eljárni. Az adatfeldolgozók 2018. május 25. napját követően a részükre a Szolgáltató által továbbított és általa kezelt vagy feldolgozott személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel.

 

Adatfeldolgozók megnevezése:

 

Tárhelyszolgáltató neve:                              Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.

Tárhelyszolgáltató székhelye:                      1144 Budapest, Ormánság u. 4. X. em. 241.

Tárhelyszolgáltató cégjegyzékszáma:          01-09-909968

Tárhelyszolgáltató adószáma:                     14571332-2-42

Tárhelyszolgáltató elérhetősége:                 support@tarhely.eu

 

Tárhelyszolgáltató neve:                              UNAS Online Kft.

Tárhelyszolgáltató székhelye:                      9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Tárhelyszolgáltató cégjegyzékszáma:          08-09-015594

Tárhelyszolgáltató adószáma:                      14114113-2-08

Tárhelyszolgáltató elérhetősége:                 unas@unas.hu

 

Tevékenység megnevezése:                          Tárhelyszolgáltatás, szerverszolgáltatás

Az Érintett által megadott adatokat a tárhelyszolgáltató által üzemeltetett szerver tárolja. Az adatokhoz csak a Szolgáltató munkatársai, illetve a tárhelyszolgáltató szervert üzemeltető munkatársai férhetnek hozzá, de mindannyian felelősséggel tartoznak az adatok biztonságos kezeléséért.

Adatkezelés célja:                              A Weboldal működésének biztosítása.

Kezelt adatok:                                               Az Érintett által megadott személyes adatok.

Adatkezelés időtartama:                  Az adatkezelés a Weboldal működésének végéig,

illetve a Szolgáltató és a tárhelyszolgáltató közötti

szerződéses megállapodás szerint alakul.

Adatkezelés jogalapja:                      Az Érintett személy hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

 

Webáruház üzemeltető neve:                      UNAS Online Kft.

Webáruház üzemeltető székhelye:              9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Webáruház üzemeltető cégjegyzékszáma: 08-09-015594

Webáruház üzemeltető adószáma:                         14114113-2-08

Webáruház üzemeltető elérhetősége:        unas@unas.hu

Tevékenység megnevezése:                          Webshop üzemeltetés.

Az Érintett által megadott adatokat csak a Szolgáltató munkatársai, illetve webáruház üzemeltető webshopot üzemeltető munkatársai férhetnek hozzá, de mindannyian felelősséggel tartoznak az adatok biztonságos kezeléséért.

Adatkezelés célja:                             A webshop működésének biztosítása.

Kezelt adatok:                                   Az Érintett által megadott személyes adatok.

Adatkezelés időtartama:                  Az adatkezelés a weboldal működésének végéig,

illetve a Szolgáltató és a tárhelyszolgáltató közötti

szerződéses megállapodás szerint alakul.

Adatkezelés jogalapja:                      Az Érintett személy hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

 

Hírlevél üzemeltető neve:                MailChimp / The Rocket Science Group, LLC

Hírlevél üzemeltető székhelye:        675 Ponce de Leon Ave NE,

Suite 5000, Atlanta, GA 30308. USA

Hírlevél üzemeltető elérhetősége:   privacy@mailchimp.com

A tevékenység megnevezése:           Hírlevél rendszer üzemeltetés.

Az Érintett által megadott adatokat csak a Szolgáltató munkatársai, illetve a hírlevél üzemeltető munkatársai férhetnek hozzá, de mindannyian felelősséggel tartoznak az adatok biztonságos kezeléséért.

Adatkezelés célja:                             Hírlevél rendszer működésének biztosítása.

Kezelt adatok:                                               Az Érintett által megadott személyes adatok.

Adatkezelés időtartama:                  Az adatkezelés a Weboldal működésének végéig,

illetve a Szolgáltató és a tárhelyszolgáltató közötti

szerződéses megállapodás szerint alakul.

Adatkezelés jogalapja:                      Az Érintett személy hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

 

A személyes adatait megrendelés esetén továbbítjuk a Magyar Posta Zrt. mint szállítmányozó részére, amely a megrendelések kiszállításában működi közre.

Szállítmányozó neve:                        Magyar Posta Zrt.

Szállítmányozó székhelye:                1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.

Szállítmányozó cégjegyzékszáma:    01-10-042463

Szállítmányozó adószáma:               10901232-2-44

Szállítmányozó elérhetősége:          ugyfelszolgalat@posta.hu

Tevékenység megnevezése:              Szállítmányozási szolgáltatás.

A szállítmányozó mint önálló adatkezelő adatkezelési tájékoztató elérhető az alábbi linken:

https://posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

 

 

  1. Az Érintettek jogai és jogérvényesítési lehetőségei

 

Az Érintett bármikor jogosult gyakorolni a hozzáférési jogát és tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor kérelmezheti azok helyesbítését.

A Szolgáltató az Érintett kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, továbbá az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens jellegéről, körülményeiről, a kapcsolattartó nevéről és elérhetőségeiről, valószínűsítehető következményeiről és az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedésekről. A Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított egy hónapon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az Érintett bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését (ideértve a hiányos adatok kiegészítését is) vagy azok törlését kérni. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl.: számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a Szolgáltató a külön jogszabályokban meghatározott időtartamig megőrzi.

Az Érintett kérheti továbbá az adatkezelés korlátozását. A Szolgáltató korlátozza az adatkezelést, ha az Érintett ezt kéri, mert az Érinttet vitatja azok pontosságát, mert az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását, az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az Érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséthez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.

A helyesbítésről, az adatkezelés korlátozásáról és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel.

Az Érintettnek joga van az adathordozhatósághoz.

Ha a Szolgáltató az Érintett hozzáféréshez, helyesbítéshez, az adatkezelés korlátozásához, törlés vagy adathordozhatóság iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő egy hónapon belül írásban közli a hozzáférés, helyesbítés, korlátozás, törlés vagy adathordozhatóság iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerinti jogalapon alapszik. Ilyen adatkezelés a Weboldal adatkezelése kapcsán nem áll fenn.

A Szolgáltató az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az Érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az Érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel Érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, körülményeit, hatásait és az orvoslására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

Az Érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Twickel Szőlőbirtok Kft.

Levelezési cím:                       7100 Szekszárd, Rákóczi F. u. 132.

E-mail:                                    info@twickel.hu; office@twickel.hu

Telefon:                                  +36 70 9787 230; +36 70 9787 222

 

Az Érintett a jogainak megsértése esetén a Szolgáltató ellen az adatvédelmi hatósághoz fordulhat, jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a következő elérhetőségeken lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím:                            1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Levelezési cím:           1363 Budapest, Pf.: 9.

Telefon:                      +36 1 391 1400; +36 30 683 5969; +36 30 549 6838

Fax:                             +36 1 391 1410

E-mail:                        ugyfelszolgalat@naih.hu

Web:                           http://naih.hu

vagy

Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

 

 

  1. Egyéb rendelkezések

 

Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a Szolgáltató az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről az Érintettet tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a további adatkezelést megtiltsa.

A Szolgáltató kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Szabályzatot az Érintettek Weboldal felületein történő előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Az adott adat rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti, hogy a jelen Szabályzat az adat rendelkezésre bocsátásának időpontjában hatályos változatát megismerte és kifejezetten elfogadja.

 

 

Kelt: Szekszárd,2021. év augusztus hó 1. nap